divendres, 24 de juny del 2011

Castell d'Olèrdola, 24 de juny de 2011

Avui torno a l'activitat blogera, després d'una pausa d'un mes per vacances, i ja hem canviat d'estació, l'estiu. He pujat al Castell amb la bici i, la natura segueix el seu ritme imparable. Pel camí, passant per les vinyes, les vergues ja tenen una longitud considerable i els nous raïms van madurant, tot esperant la verema al final d'estiu.
Garses voleien per arreu, portant els polls joves ben a prop. Molts, molts conills descarats esperen al darrer moment per fugir a amagar-se. Una femella d'Anec Collverd (Anas plathyrhynchos) fa una volta circular d'anada i tornada de la riera de Sant Miquel d'Olèrdola, a l'alçada del cementiri. Començo la pujada per la font de Fontanilles i déu n'hi do com ha crescut la vegetació. L'Herba de Sant Joan (Hipericum perforatum), ja porta unes setmanes florida i comença a pansir-se. Comencen a sortir per arreu força Orenga (Oringanum vulgare). 
Al Castell no hi ha els cants frenètics d'ocells de mesos anteriors. Mallerengues carboneres, Grives, Puputs, Falciots, Orenetes cuablanca, Oriols... tots van amb els seus polls ja crescuts, a vegades junts, a vegades els joves sols, ja a punt de l'emancipació definitiva.
Un jove de Griva cerca cucs a la feixa d'entrada del Castell.

Orenga (Oringanum vulgare)

Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum)

Griva (Turdus viscivorus)