dilluns, 20 de gener del 2014

Serra d'Ancosa i Montagut 20 de gener de 2014

Passeig per la serra d'Ancosa 20 de gener de 2014

Dia fred i ventós, que no convida a estar per la muntanya, de tota manera, m'arrisco a fer una passejada per la muntanya, la primera de 2014.
Deixo el cotxe al Collet de la Serra, entre la carretera de La Llacuna i Pontons tot seguint el GR-172 en direcció a Puig Castellar (945m).

Panoràmica del Penedès
Des del Poblat Ibèric de Puig Castellar, a 905m, faig una panoràmica de la plana del Penedès amb Santa Maria del Foix a primer pla.

Just després del Poblat ibèric, abandono el GR-172 i em dirigeixo a la Plana d'Ancosa per la pista ample que va cap a Torrebusqueta. La natura està força dormida en al mig de l'hivern. De tota manera, les flors primerenques ja comencen a deixar-se veure, com ara el Marxívol i el Lloreret (Daphne laureola).
Trobo un parell de Fredolics (Tricholoma terreum) molt tardans, i una Tremella mesenterica amb el color groc llampant característic. Aquest fong és un paràsit que creix en fusta morta d'alzines.

Arribo a la cruïlla de Torrebusqueta i el Convent d'Ancosa, giro a l'esquerra i m'endinso en un bosc mixte d'alzines i pi blanc, i me'n torno cap el cotxe, després de fer una foto a una bonica cabana de pedra seca integrada en un antic marge.
L'Herba fetgera (Anemone hepatica) comença a treure fulles.
Lloreret (Daphne laureola)





Roja feréstega (Rubia pelegrina)

Fredolic (Trycholoma terreum)

Tremella mesenterica

Herba fetgera (Anemone hepatica)


Cabana de pedra seca