divendres, 29 d’abril del 2011

Castell d'Olèrdola, 29 d'abril de 2011

El dia ha començat amb petits ruixats intermitents que ajuden a contenir les altes temperatures i la verdor i frondositat de la natura. A Olèrdola, el Gratapalles (Emberiza cirlus) fa el seu llarg cant enfilat als xipresos.
En cantar, flexiona el cap enrera i deixa anar un refilet constant, com un repiqueteig. Continúa l'explosió de cants de Rossinyols, Cucuts, Verdums, Gafarrons i de Mallerengues vàries.

Orenetes vulgars (Hirundo rustica) sobrevolen el Castell, i alguna fins i tot es para a l'antena que hi ha sobre l'edifici del Museu, cantant i parlotejant. El gran Ballester (Apus melba) passa a tota velocitat, amb el seu vol fort i directe. La Griva, sense por, cerca cucs incansablement per les feixes acabades de retallar. La parella de Puputs ja han fet niu a sobre de la Font del Castell  i es veun passar sovint cercant menjar


Esglèsia de Sant Miquel d'Olèrdola


Ginesta (Spartium junceum)


La Ginesta florida perfuma la pujada a l'Església de Sant Miquel, mentre un petit drama passa a les seves flors: una aranya amb l'abdomen groc, s'està menjant una formiga que ha capturat. Aquesta formiga espera pacientment amagada en les flors, que passi la seva victima per injectar-li el verí.

Aranya de la família Thomisidae (Synema globosum)
A la part alta del jaciment, hi ha una florida gran d'Alls bords (Allium roseum), amb les seves boniques flors rosades.
All bord (Allium roseum)

All bord (Allium roseum)



.