dimecres, 13 d’abril del 2011

Parc del Garraf, 12 d'Abril de 2011

He estat passejant per diferents llocs del Parc del Garraf, per veure cóm està la natura. A prop del bonic poble d'Olivella, he agafat la carretera que porta a Can Grau, i he trobat unes quantes Aceras antropohorum i un parell de O. sphegodes. En arribar a aquest prat, un Rossinyol (Luscinia megarhynchos) m'ha saludat amb els seus refilets, amagat entre els arbres. Ara ja si que hi són tots els ocells estivals que conec.
Flor de l'home penjat (Aceras antropophorum)
Frare del romaní (Orobanche latisquama)
Pels marges de la muntanya hi ha molts Frares del romaní (Orobanche latisquama), planta que parasita les arrels del romaní i altres plantes. La seva forma recorda a les flors d'algunes orquídies.
Cucut reial (Clamator glandarius)
He continuat amb el cotxe fins el Fondo del Borregaire i he pujat caminant. Tot aquest fondo i, en general moltes fondalades dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix, estan plens de Càrritx (Ampelodesmos mauritanica).El Càrritx és una gramínia de fulles en forma de cintes llargues lance-olades, amb uns plomalls alts, que pot fer fins als dos metres i que s'utlitzava per fer cordes. 
De camí cap a la Plana Novella, he trobat Espadelles (Gladiolus comunnis), gladiol silvestre de colors vistosos.
A la Plana Novella he ensopegat amb una parella de Cucuts reials, força sorollosos volant d'arbre en arbre.
No s'ha espantat gaire i m'ha deixat apropar-me per fer algunes fotos.




Espadella (Gladiolus comunnis)