dilluns, 12 de març del 2012

Castell d'Olèrdola, 12 de març de 2012

Castell d'Olèrdola, 12 de març de 2012

La primavera apreta amb ganes, fa un temps assoleiat i sec i ja portem més de tres mesos sense pluja. Es comencen a veure ocells que tornen dels seus refugis d'hivern. Aquest matí he vist el primer Ballester (Apus melba) de la temporada, amb el seu vol ràpid, ha sobrevolat la muralla d'entrada del recinte arqueològic. Ja fa uns dies que voleien per aquí les Puputs (Upupa epops) i avui ja les he sentit cantant per primera vegada aquest any.
Les Cotxes fumades també fa dies que han marxat cap a terres altes, i els Pit rojos i els Pinsans encara es deixen veure.
Una Mallerenga petita (Parus ater) saltironeja i voleia pels Pins blancs (Pinus halepensis) tot cantant insistentment, fins a tres registres diferents.
Església de Sant Miquel

Gafarró (Serinus serinus)
Altres ocells fan la seves aparicions quotidianes: Raspinell, Tallarol de casquet, Tallarol capnegre, Bruel, Tudó, Gaig, Garsa, Gafarró, fins i tot un Xoriguer (Falco tinnunculus), ha fet servir l'espadanya de l'Església de talaia.
Per la carretera he espantat un Esparver (Accipiter nisus) que acabava de caçar una merla, i ha fugit pel bosc amb la seva presa.