diumenge, 22 de maig del 2011

Castell d'Olèrdola, 22 de maig de 2011


Es presenta un dia calorós i assoleiat al Penedès. He fet una ruta a peu des de Vilafranca al Castell d’Olèrdola, passant per la Muntanyeta de Moja, la Font de l’Ametlló i la Font de l’Alba. Pel camí, m’alegra la vista les vinyes amb les seves files ordenades  de ceps,i el seu color verd clar pels nous pàmpols.  Les roselles inunden els camps de cereals i els marges del camí.
A l’entrar al bosc de Can Passeres trobo en un prat un grup de Manxiuletes (Digitalis obscura), boniques flors amb forma de didal distribuïdes al llarg de la tija, de color taronja-vermellós.
Pujant pel corriol, acompanyat pel refilet de Rossinyols i Cargolets. Uns metres més enllà despunten vàries Flors caputxines, i uns petits lliris de colors discrets i de gran bellesa, són els Marcets (Dipcadi serotinum). Surto a la carena rocallosa, i trobo més Flors caputxines. Seguidament   enfilo cap a la Font de l’Ametlló. 
Baixo cap al Fondo de la Seguera i segueixo per la pista que porta a la Font de l’Alba i finalment el  senderó que porta al Castell. Unes Caderneres (Carduelis carduelis) canten en els Lledoners del  jaciment.
Manxiulet (Digitalis obscura)

Manxiulet (Digitalis obscura)
Fondo de la Seguera


Flor caputxina (Anacamptis pyramidalis)

Marcet (Dipcadi serotinum)

Marcet (Dipcadi serotinum)