diumenge, 17 de juliol del 2011

Castell d'Olèrdola, 17 de juliol de 2011

Amb l'estiu ja avançat, portem pràcticament un mes, l'activitat a la natura sembla alentir-se, amb uns discrets cants d'ocells que res tenen a veure amb el concert de refilets de mesos enrere, només trencat pel xerricar monòton de les cigales. De tant en tant, un vistós Oriol canta amagat entre els lledoners del conjunt monumental. La setmana passada, vaig veure un Capsigrany (Lanius senator) voltant pel recinte del Castell. Malhauradament no vaig ser a temps de fotografiar-lo. És un habitual de cada estiu al Castell, però molt difícil de veure. Sembla ser que hi ha una parella nidificant. A la vall del Fondo de la Seguera, és habitual veure un Xoriguer fent l'aleta., això és, pràcticament aturat a l'aire, gràcies als moviments ràpids de les ales; Ballesters (Apus melba) fan passades a alta velocitat pels punts més alts de la muntanya, mentre que Falciots pàl·lids (Apus pallidus) volen en estols tot xisclant. El falciot és un curiós cas, perquè passa pràctiment tota la vida volant.

La majoria de fruiters i baies ja estan donant fruits o en un avançat estat de maduresa, com les móres que ja han passat del verd al vermell i aviat maduraran amb el seu color morat-negre, l'Aranyoner (Prunus spinosa) també te els seus fruits, els aranyons, madurs; que serviran d'aliment a molts ocells.
Ahir a la nit un petit cadell de guineu ens va fer una visita dintre del recinte en el marc d'una activitat nocturna que es feia al Castell. En veure'ns va girar cua marxant tot esperitat.

Esbarzer (Rubus ulmifolia)

Aranyoner (Prunus spinosa)