dilluns, 30 de desembre del 2013

Parc del Garraf 30 de gener de 2013

Ruta Olesa de Bonesvalls-La Mola, 30 de gener de 2013

El darrer dilluns de l'any 2013, decideixo fer una sortida a peu pel Parc del Garraf.
Me'n vaig a Olesa de Bonsevalls, i aparco el cotxe al costat de l'antic Hospital de Cervelló i inicio la caminada tot seguint el GR-5 en direcció Avenc de l'Esquerrà i Sitges.
En aquesta zona obaga de la riera de Begues, la temperatura és força baixa i hi ha una bona gelada, tot i que el dia anuncia clar i amb sol. La vinya del darrera de l'Hospital és una postal, blanca de la gelada, que m'acompanya per la riera de Begues i el corriol boscà fins l'Avenc de l'Esquerrà.
Aqui deixo la pista ampl, per tot seguit enfilar-me per un corriol que passa per un bosc aclarit fins el Coll de les Piques i atacar el tram final i costerut fins el Pic de la Mola (535m).
La tornada és molt agradable, ja amb el sol radiant i tebi, per una pista ample fins el Pla de les Basses on deixo de nou la pista i entro per un altre corriol boscà que em torna al punt d'inici.

En quant a la natura, tot està molt adormit excepte el Marxívol (Helleborus phoetidus) que comença ja a treure les seves flors, una de les plantes més primerenques de l'any. Molts pinsans, Pit-rojos, Tallarol cap-negres, Merles, Grives, Tords i Tudons.

Hospital de Cervelló


Vinya


Riera de Begues


Gavarró de Roser silvestre




Fondo gelat, amb La Mola al fons


Estepa negra (Cistus monspeliensis)


Esbarzer (Rubus sp.)



Femtes de senglar



Marxívol (Helleborus phoetidus)







La serra de Riés, amb Montserrat despuntant al fons


El Garraf i el mar des del Coll de les Piques





La Mola, 535m.