dimecres, 21 de març del 2012

Castell d'Olèrdola, 21 de març de 2012

Ara fa un any que vaig començar a escriure en aquest modest blog de natura. Això em permet veure i comparar l'estat de la natura al llarg de l'any, i no em deixa de sorprendre els canvis que hi ha a les estacions, malgrat que fa molt temps que he fet meva l'afició de passejar i observar la natura.

Avui finalment ha plogut unes quantes hores per primera vegada aquest any. Massa poc, hauria de ploure uns quants dies seguits per aconseguir regar bé camps i boscos.
Fins i tot els Polipodis (Polipodium vulgare), estan marcits i arrugats. L'abellera fosca sembla que comença a treure el nas, tot i que les fulles van començar a sortir el desembre passat.
Surten petites Calabruixes, amb la seva flor morada i les fulles com agulles. L'Aranyoner (Prunus spinosa), arbust espinós abundant al Parc d'Olèrdola, comença a florir, amb abundants flors blanques.

Mentre plou, hi ha poca activitat dels ocells, però se sent cantar merles amb el seu cant melancòlic, grives i vols ràpids i nerviosos de cueretes; i els gafarrons també refilesn de tant en tant.
Esglèsia de Sant Miquel, enmig del núvol de pluja

Fondo de la Seguera, boirós

L'Ophrys fusca, comença ja a treure el nas

Polipodium vulgare, molt tocat per la sequera

Calabruixa petita (Muscari neglectum)

Flors de l'Aranyoner (Prunus spinosa)