dimarts, 6 de setembre del 2011

Castell d'Olèrdola, 6 de setembre 2011

He pujat al Castell en bicicleta, passant pel Camí de Melió, la Serreta i el Sant Sepulcre. L'activitat a les vinyes ja és notable a tot el Penedès, amb tractors i camions carregats de raïms en direcció a cellers i cooperatives. A prop del Sant Sepulcre uns veremadors cullen a mà i amb màquines raïms blancs i negres.

Després de la tempesta de les darreres hores, el típic fang tou d'aquestes terres acumulat en guals i passos de torrenteres es va enganxant a les rodes. El dia comença fresc tot i que es preveu molta calor pels propers dies. Enfilo el Fondo de la Seguera venint de les obres de la C15, i en agafar la pista que porta al Castell, tot passant per la Font de Fontanilles, una seixantena d'Abellerols posats als cables elèctrics sembla que xerrin entre ells amb la els seus cants líquids i repetitius. Quan han considerat que estava massa a prop, s'han envolat en grup sense parar de fer la seva veu característica.

Ja dintre del recinte del Castell, un Mastegatatxes m'ha rebut amb la seva veu d'alarma des d'una alzina.
Pujant cap a l'església, una Mallerenga emplomallada saltironeja pels pins, mentre una Griva fa una passada rasant a tota velocitat.

Un altre estol nombrós d'abellerols vola força alt per sobre de l'església de Sant Miquel d'Olèrdola. Sembla com ja estiguessin fent plans per la migració que en unes setmanes començaran.

Les Orenetes cuablanca també estan fent passades constants, per sobre de Pujol Rufí, de camí a la Font de l'alba.

La vegetació continua frondosa i verda per tot arreu per la pluja més o menys regular d'aquest any. Es dona la contradicció de que, mentre algunes plantes han acabat el seu cicle i estan completament seques, encara es troba alguna que continúa florida, com és el Gravit (Asteriscus spinosa) .Darrerament les Olivardes i el Bruc d'hivern comencen ja a florir.


Gravit (Asteriscus spinosa)
Gravit (Asteriscus spinosa)


Olivarda (Inula viscosa)

Olivarda (Inula viscosa)